Optoteams OCT-kurs fikk overveldende respons

Optoteams OCT-kurs fikk overveldende respons

Optoteam måtte utvide arrangementet da vi inviterte til OCT-kurs med Ingebret Mojord. 35 optikere møttes 15. juni på Sentralen i Oslo for en oppdatering i bruk av OCT.

OCT har etter hvert blitt en utbredt øyeskanner i Norge. Derfor inviterte vi både Optoteams og andre optikere til en fagkveld. Fokus var rettet mot å utvikle kompetanse i bruk av OCT og tolking av bilderesultater.

Vi inviterte Ingebret – som jobber tett sammen med Optoteam – til å holde foredrag. Han var en av de første optikerne til å ta i bruk OCT i Norge. Naturligvis satt han med masse fagkunnskap og erfaring om kveldens tema.

Målsettingen var klar, og responsen ble stor

Målet med Optoteams OCT-kurs var å oppdatere norske optikere i bruk av et instrument som benyttes i mange optiske forretninger. I tillegg ønsket vi å gjøre noe med de dalende tallene på fysiske kurs i bransjen.

Det var derfor et enkelt valg å spørre Ingebret om et foredrag, siden hans erfaring med tolking av scan går utenpå de fleste. Ingebret har jobbet med OCT siden 2010, OCT-angiografi fra 2015, og holdt et meget informativt foredrag denne kvelden.

Optoteams kurs ble møtt med stor respons og fikk flere påmeldte enn vi hadde plass til, men vi snudde oss om og utvidet antall kursplasser underveis. Den 15. juni møttes vi alle i de kule lokalene til Sentralen. De som ville, avsluttet med stil på takterrassen etter foredraget.

Optoteam’s OCT kurs i Oslo.

Vi takker alle for et suksessfullt arrangement

Det sier seg nesten selv at to timer var knapt med tid for å dekke et så omfattende tema som bruk av OTC. Likevel fikk vi godt overblikk over viktige poenger, som hva OCT kan og bør brukes til.

Det ble også understreket hvor nyttig instrumentet kan være for scanning av øyets fremre segment, hvordan strukturen i netthinnen er bygget opp og hvordan OCT- resultatene skal tolkes.

En stor takk til Ingebret for forelesningen og en stor takk til alle som deltok på kurset.

Vi i Optoteam fortsetter å spre faglig kunnskap og gode tjenester til våre optikere, samarbeidspartnere og optiske forretninger der ute i Norge og Sverige.

God sommer til alle sammen!

Vi kontakter deg

Er du optiker som ønsker å jobbe med oss eller har du en bedrift som trenger optiker?
Lønn optiker: Hva tjener en optiker?

Hva tjener en optiker?

Lurer du på om du får rett lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk om optikeres lønn.

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email