optoteam-Vil du være partner

Vil du være partner er det dette som gjelder

Dette er den tredje og den avsluttende artikkelen om partnerskap og samarbeid i denne omgang fra min side. Det siste jeg skriver om temaet er det nok ikke. Til det er jeg for opptatt av modellen som en metode for å lykkes med både en effektiv arbeidsflyt og et godt arbeidsmiljø

Jeg har forsøkt å leke litt med ord og sette de sammen til en liten huskeliste. Anta at du og jeg har felles interesser og vil arbeide som partnere. Da er det et antall ord som begynner på T som gjelder. Du kan gjerne ha listen på speilet på badet, slik at du ser den hver morgen. Hvis du vil være partner denne dagen, i ekteskapet, med ungene, på skolen, i samfunnet, mellom kunde og leverandør eller hvor du enn måtte ha din gjerning, så tenk på disse ordene.

Tid – tilgjengelighet

Det man er interessert i, det setter man av tid til. Hvis du vil være partner med meg, så må du sette av tid til meg. Dessuten må du være tilgjengelig. Jo mer tilgjengelig du er, det vil si , jo mer interesse du viser, desto mindre tid behøver du å sette av. Det er slitsomt og frustrerende å snakke med noen som er tilstede i rommet, men som har tankene et helt annet sted.

De som er virkelig gode til å arbeide som partnere, de setter av tid og de er tilgjengelige. Her og nå! Ingen ting får lov til å forstyrre. Det gjelder også foreldre og barn. Sitt ikke hjemme og bla i dine dokumenter og påstå at du har tid sammen med ungene. De ser jo på øyebevegelsene at du ikke er tilstede. Gå ned på kontoret ditt sa min kjære når jeg satt i stuen og skulle være sosial, men tankene var fremdeles på jobb. Kom tilbake når du kan by på noe mer enn bare den store kroppen din. Vær tilgjengelig når du setter av tid, så sparer du tid.


Tale med – tydelighet

Gode partnere kan ytterligere et par ord på T. De «taler med» hverandre. Du oppnår noe helt annet ved a snakke med enn å snakke til. For ikke å si, snakke om. Å kommunisere er gjensidig. Lytte, komme med bidrag, snakke med, det gjør en partner.

Så kommer «tydeligheten». Ikke uforskammethet, men snik ikke med formuleringene. Det er lett å tro at man er enige, å håpe at partneren selv forstår hva du mener med et tonefall, eller la være å kommentere noe du ikke liker. Vær så tydelig du kan, uten å være uvennlig. Hvis du må være litt uvennlig for tydelighetens skyld, så ta den risikoen. Det kan føles ubehagelig, men du vinner på det i lengden. 

Tilllt – tilpasning

Her kommer et par T’er til. Du vil vel at menneskene i dine omgivelser skal tro på det du sier? Tillit vinner du gjennom tilpasning. Handlingene dine skal stemme med ordene. «Walk the talk» som det heter på engelsk. Ungene ser hva du gjør, de lytter ikke til hva du sier. Medarbeideren ser hvordan lederen handler. Tillit skapes gjennom tilpasning. Husk at tillit skapes med små skritt, men rives ned med et brak. Vanskelig å bygge opp igjen. Som Henning Kvitnes, Haldens store poet, musiker og sanger sier i sangen; Evig eies kun et dårlig rykte. Så strengt og så direkte er det.

Talent – trygghet

To ord av avgjørende betydning for en som vil være partner er talent og trygghet. Du og jeg må holde mål, slik at jeg vil bli komplettert av deg og du vil bli komplettert av meg. Hver og en av oss må ha noe å komme med hvis vi skal være samarbeidspartnere. Det kreves talent for dette, yrkesfaglig kunnskap og sosiale evner. Det siste er også et talent. For mange er det et medfødt talent, men det kan også læres og trenes.

Hvis du og jeg er alt for redde, greier vi neppe å være partnere. Vi må være nokså trygge i oss selv og i vårt utgangspunkt. Sikre på oss selv, men ikke selvsikre på en dum måte. Trygghet er en forutsetning for at talentet skal blomstre.

Tøft og trivelig

Alt partnerskap er både tøft og trivelig. Vi arbeider sammen og vi anstrenger oss. Vi har det bra sammen mens vi strever i vei. Skal vi utvikle oss må vi noen ganger ut av komfortsonen for å oppnå vekst og utvikling. Det gjelder også i rollen som partner. Når vi lykkes sammen med andre gir det en ekstra glede. Det vet de som har drevet med, eller driver med lagidrett.

Ta en titt på disse ordene fra ditt eget utsiktspunkt. Hvordan er du til dette? Setter du av tid? Er du tilgjengelig? Hvordan er omgivelsene? Hvordan er det på arbeidsplassen? Hvordan er det med relasjonene til kundene?

Hvordan ønsker vi det skal være? Hvilke tiltak skal vi gjøre? Lag ditt eget program for å bli en bedre partner. Lag også et program sammen for arbeidsgruppen. En liten diskusjon rundt disse spørsmålene et par ganger i året når vi evaluerer vårt samarbeid.

For dere setter vel av tid til å evaluere samarbeidet i perioden som har gått, samtidig som dere legger en enkel plan for kommende periode? Tenker du bare forover kapper du av læresløyfen. Det skal være «revisjon» og visjon. Blir det bare visjon  sprekker det fort på tillit og tilpasning.

Det går lett inflasjon i bærekraft begrepet. Men partnerskap og samarbeid er et kraftfullt verktøy som bringer bærekraft inn i styrerommet, ledergruppen og resten av organisasjonen. Den kan brukes med hell både internt og eksternt.

Arne J. Halvorsen

Arne J. Halvorsen

Er utdannet innen økonomi og markedsføring og har mer enn 40 års erfaring som leder, management konsulent, foreleser og foredragsholder. Han har sittet i mange styrer og fungert som rådgiver og mentor.

I dag bruker han all sin tid i Optoteam hvor han også er medeier og arbeidende styreleder.

Hans store interessefelt er mennesker i arbeid. Spesielt opptatt er han av kunnskapsorganisasjoner. Han har stor respekt for individet, og ser på virksomheter som motoren i et moderne demokrati.

Vi kontakter deg

Er du en optiker som ønsker å jobbe med oss eller er du du en bedrift som trenger optiker?

Lønn optiker: Hva tjener en optiker?

Lurer du på om du får rett lønn som optiker? Last ned vår lønnsguide som gir deg statistikk om optikeres lønn.

Våre Tjenester

Del denne artikkelen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email